Col·laboració amb la iniciativa de Ferran Alvarez

Fa un temps l’Isaac Monzó va rebre una carta que tenia com a remitent el Ferran Alvarez, un reclús de Lledoners. Alvarez, apassionat per la gastronomia, va voler escriure un llibre de receptes durant el temps que estava allà. Malgrat les seves ganes, ell no podia accedir a cap cuina, de manera que es va posar en contacte amb diversos professionals del sector. Ell els hi enviava una carta explicant la seva proposta i la recepta escollida per a cada un d’ells. Els xefs l’havien d’elaborar i, en el cas que fos necessari, informar a l’Alvarez de petites modificacions (temps de cocció, gust, etc.).

I un dels cuiners escollits va ser l’Isaac Monzó. La recepta que li va remetre va ser “Ou d’ànega amb arròs, mongeta del ganxet i llardons”.

El llibre format amb més de 80 receptes, i, per tant, amb una col·laboració de més de 80 cuiners, es titula “Cuina des del racó de pensar”.  El pròleg del llibre és a càrrec de Jordi Cuixart, president d’Òmnium i company de mòdul d’Alvarez.

Aquest llibre és sinònim de solidaritat, ja que tots els beneficis es destinaran al Banc dels Aliments i a la Llar de Pere Casaldàliga.

“Ha estat un plaer ajudar-te en aquest treball. Gràcies per comptar amb mi” – Isaac Monzó

Ou d’ànega amb arròs, mongeta del ganxet i llardons